joi, 8 iunie 2017

Iarta si iubeste

E ca o ploaie venita în momentul potrivit.

E ca un mănunchi de raze ce te lovește fix în inima rănită.
Cand ierți, nu o faci pentru a se simți ceilalți mai bine. Da, e adevărat că atunci când cineva spune "Te iert", simți cum o povară ți s-a luat de pe suflet. Dar gândește-te cât de liber se simte cel care iartă primul. Cel care a fost rănit să ierte primul greșeală.
Atunci cand ierți, iubești si lumina lui Dumnezeu strălucește peste întreaga ta ființă. Atunci cand ierți, se rup niște lanturi din inimă si ea poate sa bată din nou cu putere. Daca vrei să iubești oamenii, nu te aștepta ca totul sa fie roz: daca vrei sa iubești oamenii, îți expui inima. O vei lăsa sa fie rănită, frântă, slăbită. Nu poti sa iubești fără inimă.
Să ierți atunci cand ești târât pe jos de alții, asta înseamnă să iubești. Să ierți când altora nu le pasă de tine, sa ierți atunci când se spun minciuni pe la spatele tău, să ierți când alții te judecă pe nedrept: asta înseamnă să iubești. Să nu ai niciun gând rău în inimă atunci când ceilalți îți vor raul.
Iertarea aduce cu ea vindecare și curaj. Iertarea e ca un balsam pus pe suflet, ce il face sa strălucească din nou. Îți aduce curajul de a te ridica si de a merge mai departe, crescând tot mai mult pe cale, în timp ce oamenii care te rănesc rămân în spate. Ei nu pot înainta fără iubire.
Iertarea, când vine din inimă, urma pașilor tăi rămâne în vale, ca alții, când vor veni din urmă, să nu se dea bătuți.
Intr-o zi, o să vezi de ce a trebuit sa treci prin anumite prăpăstii, dar dacă Il ai pe Dumnezeu cu tine, toate văile adânci au avut un rost: de a te modela în ceea ce esti astăzi. Iartă și iubește și la sfârșit îți vei primi cununa. (Libelule în plină noapte)


" Pacatele ei, (lui) care sunt multe, sunt iertate, caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin, iubeste putin." (Luca 7: 47)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Staruinta..

.... Alte două profeţii pe care le-am citit adesea şi asupra cărora am cugetat mult mi s-au ivit în minte în clipa aceea tot cu atâta putere...