miercuri, 28 iunie 2017

Nu-ți lăsa sufletul să înghețe de frig!


Îmbrăcămintea sufletească nu-i mai la modă, nu-i așa? Cine se mai îmbracă în sfințenie, bunătate? Cine? Când acum sunt atâtea și-atâtea haine cu care poți îmbrăca exteriorul, cine se mai deranjează să îmbrace interiorul? Cui îi mai pasă de suflet, dacă trupul are prioritate!? Cine se mai îmbracă în haina mântuirii? Cine își mai încalță picioarele în râvna Evangheliei păcii, când acum sunt tocuri care mai de care mai stilate, pantofi moderni de ultimul răgnet. Cine își mai pune pe cap coiful mânturirii, dacă freza nu ne permite?

Oamenii aleargă de la un magazin la altul, unde să găsească haine mai minunate, mai moderne, mai ieșite din comun, dar pentru suflet cine se ostenește, cine aleargă să-l îmbrace cu cele mai frumoase podoabe!? Sunt din ce în ce mai rari oamenii care caută să-și îngrijească interiorul, să nu fie pătat, să nu fie murdar, zdrențuros… Dar de ce am ajuns așa de săraci în duh, de ce ne pasă de firea această pământească? Investim în ea tot mai mult, dar în suflet…


Sufletul este atât de gol, atât de dezbrăcat, încât vântul șuieră liniștit, fără grijă că ar putea îmburda ceva. Ce frumos ar fi dacă ne-am îmbrăca sufletul cu bunătate, pace, bucurie, iubire, sfințenie, speranță… Nu ar mai fi atât de triști oamenii, nu ar mai fi săraci. E trist că lumea a ajuns să fie atât de săracă încât să nu aibă de unde să-ți ofere măcar un zâmbet, nu-i așa?

E și mai trist că într-o vreme atât de rece, cu zăpadă, viscol, ger, să-ți lași sufletul dezbrăcat. Vorbesc despre frigul care s-a infiltrat printre creștini. De iarna din Biserică. Despre astfel de frig vorbesc; nu despre iarna sau zăpada de afară. Aia se poate foarte ușor rezolva cu o bluză groasă, geacă, căciulă și fular. Dar sufletul, bietul suflet, mai greu este să-l încălzești.

Sufletul se poate încălzi cu iubire, cu citirea Bibliei, cu pacea din familie, nu cu haine din lână. Că tot e vreme rece, nu uita să-ți îmbraci sufletul. Topește-ți gheața de pe suflet, prin iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Staruinta..

.... Alte două profeţii pe care le-am citit adesea şi asupra cărora am cugetat mult mi s-au ivit în minte în clipa aceea tot cu atâta putere...