miercuri, 21 iunie 2017

Unde ai fost....?



Dacă nu ești prezent când Dumnezeu te cheamă, să nu ai pretenția ca El să fie când tu îl chemi.

Astăzi...
Poate astăzi ai trecut încercat și te-ai întrebat unde e Dumnezeu când ai avut nevoie de El.


Însă, ieri poate Dumnezeu s-a întrebat unde ai fost când a avut nevoie de tine ca să răspândești cuvântul, ca să treci pe la un bolnav care se află în spital, ca să încurajezi sufletul care este dezorientat și căzut la pământ; ca să vorbești cu persoana care a decis că viața ei nu mai are sens sau valoare în această lume, și este hotărâtă să-și ia viața, însă tu trebuie să o faci să înțeleagă că viața ei are valoare în ochii lui Dumnezeu și că din pântecele mamei sale, Dumnezeu a știut-o și a ales-o pentru El. (Ieremia 1:5)

Dumnezeu s-a întrebat ieri, unde ai fost când El a avut nevoie ca tu să dai din puținul tău celui care are nevoie. 
Unde ai fost când el a avut nevoie ca tu să oferi un zâmbet senin celui care e încruntat sau supărat. 
Unde ai fost când cel care plângea din cauză că și-a pierdut familia, și avea nevoie de un umăr pe care să plângă, însă nu avea pe cine.

Unde ai fost când părinții aveau nevoie să îi suni, să le dai un telefon și să-i întrebi de sănătate, dar tu i-ai neglijat și i-ai uitat. 
Unde ai fost când un prieten te-a sunat și ți-a spus că are nevoie de tine să-l ajuți într-un fel sau altul, dar tu te-ai arătat indisponibil pentru el.

Unde erai când te striga pe nume ca și pe Samuel odată (1 Samuel 3), iar tu în loc să răspunzi cu “Iată-mă, sunt la dispoziția ta!”, ai spus că nu ai timp pentru lucruri din astea; că tu ești un om important care are multe pe cap și nu ai timp pentru chestii de-ale lui Dumnezeu. Că sunt și alții care se pot ocupa de asta, nu ești doar tu.

Unde ai fost când Dumnezeu te-a căutat acasă, dar nu erai!? Iar pe urmă te-a găsit la o masă de biliard, în loc să fii la o casă de rugăciune.

Dacă nu ai fost prezent, ori de câte ori a avut Dumnezeu nevoie de tine, de ce crezi că Dumnezeu este obligat ca să intervină acum în problemele tale.

De ce îl consideri pe Dumnezeu responsabil de faptul că tu ai luat o notă proastă la școală, dacă tu nici nu ai învățat, dar nici nu te-ai rugat?

Dumnezeu nu este responsabil de eșecurile tale dacă nu ai ascultat de El când ți-a spus că asta nu e pentru tine pentru că îți va face mai mult rău decât bine.

El nu este responsabil de alegerea pe care o faci când îți cauți o nevastă sau soț, dar vii înaintea lui ca să-l întrebi doar după ce tu deja ești îndrăgostit de acea persoană. Crezi că îți va spune nu? Iar dacă îți spune nu, tu crezi că îl vei asculta? Eu nu cred.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Staruinta..

.... Alte două profeţii pe care le-am citit adesea şi asupra cărora am cugetat mult mi s-au ivit în minte în clipa aceea tot cu atâta putere...