joi, 10 august 2017

10 August-STII SA MUSTRI SI SĂ PRIMEȘTI MUSTRAREA?



„Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui, dar sărutările unui vrăjmaș sunt mincinoase (Proverbe 27:8)

Cuvântul „mustrare” nu este unul care să ne facă să ne simțim în largul nostru. Uneori, el ne amintește de părinții noștri cu sprâncenele încruntate si de consecințele dureroase care urmau. Sau ne duce cu gândul la riscul distrugerii unei relații și nu la posibilitatea de a o întări și de a o dezvolta.


„Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui, dar sărutările unui vrăjmaș sunt mincinoase”. Fiecare dintre noi are nevoie de cineva care să-i spună adevărul, pentru că acela are o vedere obiectivă acolo unde noi avem orbul găinii. Da, e posibil ca cineva să reacționeze defensiv, dar e posibil si ca persoana să fie încântată și să-și dea seama că îți pasă mai mult de starea ei de bine pe termen lung decât de reacția de moment. Mustrarea venită dintr-un suflet iubitor și nu din atitudinea cuiva care se simte auto-îndreptățit și care știe ce e cel mai bine este, de obicei, bine primită.

Dacă cealaltă persoană simte că ești preocupat în mod sincer de ea și că-ți dorești o relație mai bună, e posibil să ia în considerare ceea ce ai de spus și să fie deschisă la schimbare. Gândește-te la curajul de care a dat dovadă proorocul Natan când l-a confruntat pe David referitor la păcatul său cu Batșeba.

Ca rege, David avea putere de viață și de moarte asupra lui, însă Natan îl iubea pe David prea mult ca să lase păcatul să-i fure destinul. Deseori, Dumnezeu ne folosește pe unii în viețile altora pentru a ne pune din nou pe calea îngustă și totuși îmbelșugată a destinului pe care El l-ă pregătit dinainte pentru noi.

Privind în urmă, David a putut spune: „Până ce am fost smerit, rătăceam; dar acum păzesc Cuvântul Tău” (Psalmul 119:67).

Sunt clipe în care înțelepciunea spune: „vezi-ți de treaba ta și nu te amesteca”, iar alteori, tot ea îți spune: „pentru că îi iubești, implică-te”.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Staruinta..

.... Alte două profeţii pe care le-am citit adesea şi asupra cărora am cugetat mult mi s-au ivit în minte în clipa aceea tot cu atâta putere...