sâmbătă, 8 iulie 2017

Îi veţi cunoaşte după roadele lor

Păziţi-vă de proroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori. Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune.
Orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc.
Aşa că după roadele lor îi veţi cunoaşte. 
Matei 7:15_20

 Biblia ne spune ca putem cunoaste un prorroc adevarat dupa faptele lui, dar Vicleanul poate ascunde asa bine adevarata lui fata de noi incat de multe ori cadem in capcana lui. El vine de fiecare data si ne spune ca nu e prorocie de la Domnul ca noi sa fim confuzi de fiecare data si sa suparam pe Dumnezeu neascultand sfatul dat de El sau ascultand intocmai de sfatul prorocului mincinos. De aceea e bine sa nu ne repezim cu etichetarea prorociei pentru ca nu cumva sa suparam pe Dumnezeu. Nu ne costa nimic daca luam si analizam bine prorocia apoi asteptam implinirea ei, daca se implineste stim sigur de la Cine este daca nu iar ne dam seama de la cine nu este :) Dumnezeu vorbeste cu Da si Amin si orice prorocie care vine de la El va fi spre zidirea noastra, spre ridicarea si imbarbatarea noastra si chiar mustrarea ni se va parea o binecuvantare pentru ca El sti sa o "inveleasca" in dragoste.
Sunt proroci care  prorocesc de la ei. De cele mai multe ori sunt constransi sa spuna ceva si cum nu le este dat nimic de sus, ca sa nu dezamageasca, spun de la ei. Altii sunt asa de prinsi in lucrarea asta incat le este foarte usor sa "prorpceasca" la comanda. Aceste prorocii vin de la oameni, sunt un fel de invatatura, niste sfaturi potrivit cu ceea ce cunoaste, asa zisul proroc, despre fratele sau sora. 
Cel mai rau sunt cei care prorocesc de la Vicleanul. Se aseamna asa de mult cu cel adevarat incat cu greu ne putem da seama ca e un fals. Totusi daca suntem atenti la viata lor vedem ca nu traiesc conform Cuvantului, pacatul e in viata lor si multi nici macar nu cunosc Cuvantul si spun erezii. 
 


 Până când vor prorocii aceştia să prorocească minciuni, să prorocească înşelătoriile inimii lor? Ierenia 23:26

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Staruinta..

.... Alte două profeţii pe care le-am citit adesea şi asupra cărora am cugetat mult mi s-au ivit în minte în clipa aceea tot cu atâta putere...